26.06.2001 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jak dopadne myslivecký zákon je otázkou

Patrně ke kompromisnímu řešení se bude muset Poslanecká sněmovna pokusit dojít při projednávání obou návrhů mysliveckého zákona. Marně se o to již snažil zemědělský výbor, jehož někteří členové patří do dvou různých skupin poslanců, které podaly alternativní znění zákona. Na tvorbě návrhu skupiny poslanců vedených šéfem zemědělského výboru Jaroslavem Palasem se podílela Českomoravská myslivecká jednota, druhý návrh poslanců Němce, Kučery, Ambrozka a Parkanové se snaží hájit zájmy majitelů pozemků.

V řadě otázek, které se týkají například hospodaření se zvěří, tvorby honebních společenstev či minimální velikosti honiteb, bude zřejmě možné najít nějaké společné řešení. Odlišný je však pohled obou skupin předkladatelů na to, nakolik je ještě prosazování zájmů myslivosti v krajině prospěšné a přípustné a kdy už jde na úkor vlastníků lesů či ochranářů. Odhadnout výsledek hlasování je značně nejisté, protože podpora obou návrhů jde napříč politickými stranami.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down