25.06.2001 | 12:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Farmářské ceny v květnu stouply

Ceny zemědělských výrobců vzrostly v květnu ve srovnání s dubnem o 3,3 %. Informoval o tom Český statistický úřad. Podle něj se zvýšily především ceny prasat, drůbeže, zeleniny a ovoce. Naopak poklesly ceny brambor a vajec.

V potravinářském a tabákovém průmyslu se ceny meziměsíčně zvýšily o 0,6 % (vzrostly především ceny jatečních výrobků o 2,2 %). V meziročním srovnání se ceny zemědělských výrobců v květnu oproti stejnému měsíci loňského roku zvýšily o 14,8 % (v dubnu o 12,2 %). Ceny živočišných výrobků se zvýšily o 14,5 %. Podle ČSÚ to bylo zejména v důsledku růstu cen prasat a drůbeže. Naopak ceny skotu poklesly. Rostlinné výrobky zdražily o 15,5 %, přitom výrazně vzrostly všechny sledované ceny, zejména obilovin Výjimkou byly ceny ovoce (jablka) a brambor.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down