13.06.2001 | 04:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

TEST - možnost finanční podpory pro podnikatele

Do 16. července si mohou podnikatelé nebo obce podat žádost o podporu svého podnikatelského záměru v rámci programu ministerstva pro místní rozvoj nazvaného TEST.

Máte zájem v rámci své podnikatelské činnosti založit nebo rozvinout svůj malý nebo střední podnik v oblasti výroby nebo služeb? Ctěli byste se podílet na rozvoji venkovské turistiky? Chcete využít nabídky nevratné dotace ve výši jednoho milionu korun ze státního rozpočtu? Právě pro Vás Ministerstvo pro místní rozvoj /MMR/ připravilo program TEST, ve kterém si ověří administrativní postupy a příslušný software včetně hodnocení projektů pro připravovaný program SAPARD.
Program TEST je novelou existujících programů, a to „Regionálního programu podpory rozvoje průmyslových podnikatelských subjektů na území NUTS II Severozápad a Ostravsko“ a Programu obnovy venkova“. Je určen jednak podnikatelským subjektům v rámci regionů Severozápad a Ostravska, jednak mikroregionům, tj. obcím s více vesnickými sídly nebo svazkům obcí. Dotaci lze čerpat nejpozději do 15. prosince 2001 s tím, že celý projekt musí být dokončen včetně pravomocného kolaudačního rozhodnutí, resp. ukončením zkušebního provozu do 31. prosince 2001.
Podmínkou je, že jak sídlo nebo bydliště podnikatelských subjektů, tak provozovna musí být v obci do 3 000 obyvatel a projekt musí být v souladu s rozvojovou strategií příslušného mikroregionu, svazku obcí nebo samotné obce. Předložené projekty musí splňovat podmínku vytvoření jednoho nového pracovního místa na každých 500 000 Kč dotace s tím, že tento závazek bude trvat minimálně tři roky po datu dokončení realizace projektu. Součástí podnikatelského projektu, jehož celkové přijatelné náklady mohou dosáhnout max. 2 mil. Kč, musí být podnikatelský záměr. Překročení limitu může povolit ministr pro místní rozvoj.
Pro program TEST bylo ze státního rozpočtu pro každý výše uvedený region vyčleněno 20 milionů Kč. Žádosti včetně projektové dokumentace podnikatelských subjektů se budou osobně předkládat na MMR v Praze 1, Staroměstské nám. 6, kancelář č. 203. Žádosti obcí a svazků obcí se budou předkládat v úředních hodinách na regionálním pracovišti MMR regionu Severozápad v Ústí nad Labem, Masarykova 19/275. Žádosti budou podávány v období od vyhlášení programu (8.6.2001) do 16. července 2001, a to nejpozději do 15,00 hodin. Bližší informace ohledně programu TEST jsou dostupné na webových stránkách MMR (www.mmr.cz-Regionální politika-Program SAPARD-TEST).

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down