28.05.2001 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Burza rozšiřuje obchodování o další komodity

Z rozhodnutí burzovní komory rozšiřujeObchodní burza Hradec Králové obchodování o další komodity a otevírá trh pro obchodování s obilovinami. Tak jako na otevřeném trhu s olejninami lze na tomto trhu uzavírat obchody promptní, termínové, a to jak typu forvard, tak futures.

Obchodovat se bude každou středu v obchodním místě Praha. Bližší informace o parametrech trhu lze získat na internetové stránce www.obhk.cz.
Pro rozšíření možností investování do komoditního trhu a řešení problematiky likvidity trhu rozhodla burzovní komora o zrušení nutnosti fyzického plnění burzovního obchodu u přímých termínových obchodů (futures) v případě neuzavření pozice při překročení termínu plnění. Upravená burzovní pravidla umožňují překlopení otevřené pozice do dalšího kontraktního měsíce. Tímto se otevírá trh s olejninami a obilovinami i drobným investorům řeší problém likvidity trhu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down