24.05.2001 | 03:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prevence slintavky přišla ČR na zhruba 15 miliónů Kč

Náklady na mimořádná veterinární opatření proti zavlečení slintavky a kulhavky do ČR dosáhly podle Státní veterinární správy zhruba 15 milionů korun. Jak upřesnil její mluvčí Josef Duben hlavní výdaje šly na dezinfekci na hranicích a služby spojené s jejím udržováním. Do nákladů se započítalo také cestovné veterinářům, kteří kontrolovali opatření v chovech.

Veterinární správa do začátku května rozdělila okresním veterinárním správám 7,3 miliónu korun. Nyní má doklady na další 2,5 miliónu korun a ještě zhruba pět miliónů korun bude žádat vzhledem k odhadu celkových nákladů. Ty by měla podle Dubna přesněji vyčíslit do konce května. Souhrnné výdaje však budou vyšší, protože řada opatření, jako například dezinfekce na letištích, spadá do kompetence jiných ministerstev či orgánů státní správy, upozornil Duben.
Vláda na prevenci slintavky vyčlenila 100 miliónů korun. SVS dostala deset miliónů korun. O 70 miliónů korun se pak posílila kapitola MZe a po pěti miliónech korun dostaly ministerstva vnitra, dopravy a spojů a financí. Zbývajících pět miliónů korun povolil kabinet resortu zemědělství převést v rámci jeho kapitoly z podpůrných programů do běžných výdajů veterinární správy.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down