24.05.2001 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Otázku příplatků bude řešit komise

Dnes se sešli k jednání Josef Holejšovský, ústřední ředitel Státní veterinární správy a Bohumír Dufek, předseda Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy a dohodli se, že budou respektovat rozhodnutí nezávislé komise, která znovu posoudí oprávněnost vyplácení příplatků za práci ve ztížených a zdraví škodlivých podmínkách.

Josef Holejšovský po jednání uvedl: „Dohodli jsme se, že k vyřešení tohoto nepříjemného problému, na který sice máme svůj názor, se ustaví pětičlenná komise, kterou bude tvořit čtveřice složená po dohodě mezi veterinární správou a odbory, přičemž na pátém členovi se musí dohodnout toto kvarteto. Tato komise by měla být ustavena do 8. června.“
Holejšovský a Dufek se rovněž dohodli na tom, že náklady spojené s činností této komise budou hradit rovným dílem.
Zadání komisi, neboli charakteristiku problému, zpracují dva pracovníci, které jmenuje ředitel státní veterinární správy a dva, které jmenuje předseda odborového svazu. Toto zadání by měla skupina zpracovatelů předložit do 6. června. Poté se na Státní veterinární správě sejde Holejšovský s Dufkem, aby toto zadání převzali, dne 11. června v 10.00 se opět sejdou v sídle odborového svazu s komisí a zadání jí předají s požadavkem, aby do 9. července předložila, pokud ne konečný, tak alespoň dílčí závěr, který bude společně s komisí projednán.
Obě strany se rovněž dohodly, že výsledek, ke kterému komise dojde, budou respektovat, ať bude jakýkoliv.
Josef Holejšovský řekl: „Za Státní veterinární správu mohu prohlásit, že pro nás bude jakýkoli závěr přijatelný, neboť i odbor vnitřní kontroly a supervize Ministerstva zemědělství ČR se ve svém dopise z 21. 5. vyjádřil, že pokud by byl výrok nestranného znalce, za kterého se domnívám, že lze komisi považovat, že převládají ztížené a zdraví škodlivé podmínky, měly by být předmětné příplatky vypláceny; pokud by byl výrok komise negativní, tj., že nepřevládají ztížené a zdraví škodlivé podmínky – stal by se vnitřní platový předpis o vyplácení příplatků neplatným, neboť by byl v rozporu s příslušným právním předpisem, Nařízením vlády č. 252/1992 Sb.
Na tom, že bude respektován výrok nezávislé komise se shodly obě strany, ústřední ředitel Státní veterinární správy ČR a Bohumír Dufek, předseda Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy Čech a Moravy.

Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS ČR: svs.aquasoft.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down