23.05.2001 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Počty prasat meziročně nižší, stavy skotu mírně vyšší

Stavy prasat v prvním čtvrtletí letošního roku meziročně poklesly o sedm procent na 3,314 miliónu kusů. I tak proti počátku roku stouply o 59 tisíc kusů. Vyplývá se z údajů ČSÚ. V lednu až březnu tohoto roku ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se ale zvýšil počet skotu o 0,4 procenta na 1,508 miliónu kusů. Od začátku roku přibylo 24 tisíc krav.

Výroba mléka dosáhla za první čtvrtletí 651 miliónů litrů, což je meziročně o 1,4 procenta méně. Prodej mléka naopak vzrostl o tři procenta na 621 miliónů litrů. Zatímco prodej jatečného skotu se meziročně snížil o osm tisíc tun na 47,7 tisíce tun živé hmotnosti, prodej jatečných prasat zaznamenal nárůst o tisíc tun na 128,8 tisíce tun živé hmotnosti. Počty drůbeže se proti počátku čtvrtletí zvýšily o 1,4 miliónu na 29 miliónů kusů. Prodej jatečné drůbeže dosáhl 68 tisíc tun živé hmotnosti.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down