21.05.2001 | 11:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Soutěž o Zlatý klas - ZEMĚ ŽIVITELKA 2001

Soutěž o Zlatý klas mezinárodního agrosalonu Země živitelka vyhlašuje každoročně pořadatel výstavy, Ministerstvo zemědělství ČR prostřednictvím Výstaviště České Budějovice a.s.

Soutěží se podle vydaného Soutěžního řádu v určených tématických oblastech na základě přihlášky, kterou přihlašovatel podává do termínu uzávěrky, tj. do 17. 8. 2001. Přihlašovatel má možnost podat přihlášku i po termínu uzávěrky, avšak za sankční poplatek
2 000,- Kč (poplatek za 1 exponát přihlášený v termínu činí 1 000,- Kč).
Exponáty, přihlášené do soutěže, posuzuje a hodnotí odborná porota sestavená z odborníků - zástupců Ministerstva zemědělství ČR, odborného školství, výzkumných ústavů, kontrolních institucí zemědělsko-potravinářského komplexu a Výstaviště České Budějovice a.s.
Vyhlášení výsledků soutěže spolu s udělením cen provádí ve spolupráci s Výstavištěm České Budějovice a.s. pořadatel výstavy 2. den po otevření výstavy (31. 8. 2001).
Tématické zaměření soutěže vychází z poslání mezinárodního agrosalonu Země živitelka v následujících oblastech:
 rostlinná výroba
 živočišná výroba
 mechanizace
 potřeby a služby zemědělství
 potravinářství a zpracovatelský průmysl.
Předmětem soutěže jsou špičkové výrobky a novinky z oblasti techniky a mechanizace prací v zemědělství, v potravinářství a lesním a vodním hospodářství, včetně opravárenství, dokumentované exponáty s vysokými technickými parametry a dále exponáty a pracovní výsledky ze sféry potřeb a služeb pro předmětné obory.
Vyhodnoceným exponátům udělí vyhlašovatel soutěže diplom ZLATÝ KLAS spolu s výstavní cenou. Exponátům oceněným diplomem Zlatý klas může soutěžní porota udělit zvláštní ocenění za mimořádný přínos pro ochranu životního prostředí - ZLATÝ KLAS S KYTIČKOU.
Harmonogram soutěže:
 Přihlášky budou rozesílány všem přihlášeným vystavovatelům v průběhu měsíce června 2001.
 Uzávěrka přihlášek: 17. 8. 2001
 Hodnocení exponátů 29. 8. 2001 od 9.00 hod. do 18.00 hod.
(Za účasti přihlašovatele) 30. 8. 2001 od 9.00 hod. do 12.00 hod.
 Vyhlášení oceněných exponátů 31. 8. 2001 ve 14.00 hod. v pav. R 2
(účastní se pouze výrobci oceněných exponátů + novináři – tisková konference)
Informace o soutěži: Eva Šmolová, tel.: 038/7714213, e-mail: smolova@vcb.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down