15.05.2001 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Produkce Masokombinátu Martinov směřuje nově do Německa

Obchodní společnost Sena Corporation uzavřela s platností od tohoto měsíce nový kontrakt na export výrobků Masokombinátu Martinov do Německa. Do konce tohoto měsíce bude do Spolkové republiky Německo vyvezena uzenářská produkce masokombinátu v hodnotě okolo 1, 5 miliónu korun. V červnu by měly být dodávky navýšeny na hodnotu dosahující ke čtyřem miliónům korun.

Tento objem by pak měl být exportován pravidelně každý měsíc s tím, že doba trvání dodávek není předem omezena a počítá se s dlouhodobou spoluprací. Ta by měla postupně umožnit i rozšíření exportovaného sortimentu.
Podle ředitele obchodní divize Seny Corporation Jiřího Klose je vývoz uzenin do Německa v podmínkách českého masného průmyslu spíše výjimkou, protože oprávnění na vývoz uzenin má jen omezený počet výrobců a Němci navíc kladou specifické požadavky na receptury výrobků.
Export Masokombinátu Martinov bude složen z trvanlivých fermentovaných salámů, které je německý trh ochoten akceptovat jako českou specialitu. Důvodem jsou tradiční chuťové požadavky německých zákazníků, které se radikálně liší od českých zvyklostí. Cena martinovských produktů na německém trhu je oboustranně zajímavá, protože neměčtí zákazníci mají zájem o nadstandardní specializovanou produkci za vyšší ceny.
Kontrakt s Německem může být pro společnost Sena Corporation a pro Masokombinát Martinov významnou referencí, protože konečným odběratelem uzenin bude síť německých řetězců.
Masokombinát Martinov už letos přes obchodní společnost Sena Corporation a její partnery zahájil export do Ruska, Pobaltí, a na Balkán. Sena Corporation od loňského listopadu funguje jako nezadlužený dodavatel surovin a výhradní odběratel a distributor produkce z masokombinátu a nyní se intenzívně snaží obnovit bývalé obchodní aktivity masokombinátu, které loni zmrazila kritická finanční situace martinovského podniku a následné prohlášení konkurzu.
Díky vývozním certifikátům může Masokombinát Martinov dodávat jako jeden z mála českých výrobců masa a uzenin do zemí Evropské unie. Podíl exportu na celkové produkci se v posledních dvou letech pohyboval okolo tří procent. Díky platné certifikaci by se ale mohl postupně zvýšit. Seně Corporation se zatím podařilo navýšit podíl exportu na celkovém prodeji na hranici okolo 15 procent.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down