11.05.2001 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pro včelaře byla letošní zima příznivá

Z pohledu včelaře byla příznivá až na některé oblasti v severních Čechách, kde včelstva uhynula v důsledku varoázy. Poněkud horší byl chladný duben, kdy včelstva omezila plodování a nerozvíjela se. Takže nyní, kdy je příroda štědrá, nejsou schopny včely naplno tuto nabídku využít, protože je jich málo. Agrowebu to řekl tajemník Českého svazu včelařů Miloslav Peroutka

V loňském roce bylo u nás zazimováno asi 532 000 včelstev, tedy o 32 000 včelstev méně než v roce 1999. Po dvou letech nárůstu počtu včelstev nastal loni mírný propad, takže se stavy včelstev dostaly na úroveň roku 1998. Zajímavé je, že největší úbytek včelstev vykázali menší včelaři, kteří chovají od jednoho do 15 včelstev. Naopak nejstabilnější skupinou jsou včelaři, kteří chovají 30 a více včelstev. U této skupiny byl dokonce zaznamenán nárůst počtu včelstev o 18 procent.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down