09.05.2001 | 05:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pozemkový fond nabídne k prodeji 3686 hektarů půdy

Pozemkový fond ČR (PF) nabídne od čtvrtka 10. května prodeji 5405 pozemků o celkové rozloze 3686 ha, jejichž cena se pohybuje v závislosti na polohové rentě a dalších faktorech přibližně od 0,5 do 13,5 koruny za metr čtvereční. Fond zveřejněním této nabídky zahájí již čtvrté kolo privatizace pozemků podle zákona o prodeji státní zemědělské půdy. Uvedl to tiskový mluvčí fondu Michal Bureš.

Půdu si mohou koupit samostatně hospodařící zemědělci, kteří se nejméně dva roky zabývají zemědělskou výrobou na ploše přesahující deset hektarů. Dále se o ni mohou ucházet členové družstev, společníci obchodních společností a vlastníci minimálně deseti hektarů zemědělské půdy v katastrálních územích, kde se půda prodává či územích přilehlých. Zájemci mohou být i oprávněné osoby, které nevyužily možnosti restituce ze zákona o půdě. Uchazeči o koupi najdou nabídku pozemků od data jejího vyhlášení na územních pracovištích fondu, internetové stránce www.pfcr.cz a v denním tisku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down