09.05.2001 | 11:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Odbytová krize u jablek se pozitivně promítla v bilanci zahraničního obchodu

Krize v odbytu konzumních jablek, která provází sezónu 2000/2001, má pozitivní vliv na bilanci zahraničního obchodu s konzumními jablky. Uvedl to tajemník Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík na základě porovnání dovozů a vývozů této komodity v posledních čtyřech letech. „Obchodní bilance u konzumních jablek je tak za první čtyři měsíce, které jsou rozhodující z hlediska odbytu skladovaných jablek, je letos o 100 milionů korun příznivější než v minulých letech,“ konstatoval Ludvík.

Krize v odbytu jablek se ve druhé polovině sezóny (tj. první pololetí roku 2001) dotkne podle něho výrazně více dovozců jablek než tuzemských producentů. Jak Ludvík doplnil, v prvním pololetí roku 2000 se do ČR dovezlo více než 37 tisíc tun konzumních jablek, v letošním prvním pololetí lze očekávat, že dovozy nepřekročí hranici 17 tisíc tun konzumních jablek.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down