03.05.2001 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V ČR je prezident Evropského účetního dvora

Prezident Evropského účetního dvora Jan O. KARLSSON vede delegaci, která ve dnech 2. a 3. května pobývá v České republice na pracovní návštěvě nejvyšších kontrolních institucí.

Evropský účetní dvůr (EÚD) již několik let vyvíjí snahu o zlepšení a zintenzivnění spolupráce s nejvyššími kontrolními institucemi (NKI) kandidátských zemí. Mimoto EÚD v součinnosti s NKI v těchto zemích prohlubuje výměnu informací se subjekty na různých úrovních státní správy. Ustavení národních systémů vnitřní kontroly a externího auditu fondů EU, z nichž kandidátské země mohou čerpat prostředky, vyžaduje těsnější spolupráci mezi příslušnými institucemi již před přistoupením k Unii.
Delegace EÚD se na pracovních schůzkách setká s prezidentem Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) panem Lubomírem Voleníkem a s členy a vrcholovým vedením NKÚ. Pan Karlsson, prezident EÚD, mimoto vykoná zdvořilostní návštěvu u prezidenta republiky pana Václava Havla. Plánováno je také setkání s ministrem financí panem Jiřím Rusnokem, náměstkem ministra financí panem Eduardem Janotou a s rozpočtovým výborem Poslanecké sněmovny a jeho předsedou panem Vlastimilem Tlustým..
V průběhu oficiální návštěvy České republiky se budou projednávat tato hlavní témata: obecné otázky procesu rozšíření Unie, převzetí a uplatnění “acquis communautaire” a dále aspekty spojené se správou a kontrolou fondů EU před vstupem a po vstupu do EU.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down