02.05.2001 | 03:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jihočeské mlékárny s nižším ziskem

S hrubým ziskem 23,014 miliónu korun hospodařila v prvním čtvrtletí letošního roku a.s. Jihočeské mlékárny. Z údajů, které tato společnost oznámila Burze cenných papírů Praha, vyplývá, že zisk před zdaněním se meziročně snížil téměř o čtyři milióny korun.

Tržby za vlastní výrobky a služby vzrostly zhruba o 177 miliónů na 1,491 miliardy korun. Zatímco za tři měsíce loňského roku vykázaly JČM provozní zisk 67,452 miliónu, letos to bylo 63,791 miliónu korun. Celková aktiva společnosti se v prvním čtvrtletí meziročně snížila asi o 39 miliónů korun na 2,484 miliardy korun. V loňském roce vytvořily JČM čistý zisk 12,7 miliónu korun a vykoupily 509 miliónů litrů mléka. Letos by výkup měl vzrůst až na 520 miliónů litrů, ale již na únorové tiskové besedě generální ředitel společnosti Milan Teplý oznámil, že JČM zatím nemají na letošní rok podepsány smlouvy s největšími dodavateli.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down