02.05.2001 | 09:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kvalita v celém řetězci

V rámci příprav na vstup do Evropské unie dokončuje v současné době společnost Jihočeská drůbež Vodňany rozsáhlou modernizaci svého provozu v hodnotě 80 milionů korun. Podle generálního ředitele firmy Milana Říhy splňuje rekonstrukce chladicího tunelu, porcovny a balírny všechna náročná kritéria platná v EU.

„Tato investice nám umožnila zavést dvousměnný provoz a zvýšit podíl chlazené drůbeže a dalších masných výrobků s výrazně vyšší přidanou hodnotou,“ uvedl Říha. O kvalitě výrobků svědčí i skutečnost, že Jihočeská drůbež je výhradním dodavatelem pro řetězec KFC.
Podle ministra zemědělství Jana Fencla, který si nedávno prohlédl rekonstruované linky a seznámil se se stavem a plány této významné zpracovatelské kapacity, je nutné využít současné konjunktury na trhu drůbeže k exportní expanzi. Jak doplnil, jedině modernizace provozů umožní vstup našich výrobků na zahraniční trhy s vysokými požadavky na hygienu a kvalitu. To se ale týká celé výrobní vertikály, začínající u zemědělců, kteří vyrábějí krmné plodiny, přes výrobce krmných směsí, výkrmce drůbeže až po její zpracovatele a prodejce. Proto v rámci holdingu Agropol Group, kam patří také Jihočeská drůbež Vodňany, věnují podle majoritního vlastníka holdingu Jiřího Malúše mimořádnou pozornost právě systematickému prohlubování korektní spolupráce mezi těmito partnery.
V letošním roce zpracuje 620 pracovníků Jihočeské drůbeže denně až 115 tisíc kusů drůbeže. Za rok vyrobí 37 800 tun produktů, což představuje 25procentní podíl na domácím trhu. Roční obrat překročí 2,2 miliardy korun.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down