30.04.2001 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ekologické setkání v Bukurešti

Setkání zástupců šestnácti zemí střední a jihovýchodní Evropy, které je věnována "životnímu prostředí a udržitelnému vývoji v karpatsko-dunajském regionu" začalo včera v Bukurešti.

Včera jednali ministři životního prostředí nebo jejich
náměstci, zatímco dnesí si budou pod předsednictvím manžela britské královny prince Philipa vyměňovat názory hlavy států z této oblasti.
Kromě Rudolfa Schustera a rumunského prezidenta Iona Ilieska dosud svou účast na summitu potvrdilo dalších šest hlav států:
Rexhep Meidani z Albánie, Petar Stojanov z Bulharska, Stjepan Mesić z Chorvatska, Boris Trajkovski z Makedonie, Vladimir Voronin z Moldavska a Leonid Kučma z Ukrajiny.
Dalších osm zemí - Německo, Rakousko, Bosna a Hercegovina, Maďarsko, Polsko, Česká republika, Slovinsko a Jugoslávská svazová republika - zastupují jejich premiéři nebo ministři životního prostředí.
Jugoslávský prezident Vojislav Koštunica zpočátku svou účast přislíbil, avšak později prohlásil, že je nucen se věnovat
situaci ve své zemi. Jugoslávii bude tedy zastupovat její premiér Zoran Žižić.
V Bukurešti je rovněž očekáván mezinárodní koordinátor Paktu stability pro jihovýchodní Evropu Bodo Hombach.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down