27.04.2001 | 01:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Finanční podpory životnímu prostředí

Státní fond životního prostředí (SFŽP) přímo či nepřímo podporuje téměř čtyřicet programů na ochranu životního prostředí. Jednou z možností, kde lze nalézt základní informace oSFŽP a o jeho činnosti, jsou webové stránky SFŽP.

Zveřejněny jsou zde možnosti finančních podpor pro projekty a akce na ochranu životního prostředí, výroční zprávy za běžný rok, které obsahují základní údaje o hospodaření SFŽP v členění příjmy, výdaje podle jednotlivých složek životního prostředí (voda, ovzduší, odpady, příroda a krajina), podle regionů, resp. od roku 2001 krajů ČR, a jednotlivých programů.
Programů na ochranu životního prostředí, které přímo či nepřímo finančně podporuje SFŽP, je téměř 40 a jsou uvedeny ve Směrnici MŽP o poskytování finančních prostředků ze SFŽP. Konkretizaci podmínek pro jednotlivé programy obsahují dokumenty Příloha I. a Příloha II. Dokument Příloha I. specifikuje opatření, na něž SFŽP přijímá žádosti o finanční podporu v oblasti ochrany vod, ochrany ovzduší, včetně freonového programu, ochrany přírody a krajiny, ochrany půdy a využívání přírodních zdrojů, nakládání s odpady, v oblasti technologií, výrobků a obnovitelných zdrojů. Příloha II. specifikuje opatření v rámci Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů platné od 1. ledna 2001.
Zájemci (obce, města, podnikatelské subjekty, fyzické osoby aj.) o finanční podporu projektů a akcí ze SFŽP na webových stránkách také naleznou postup při předkládání žádostí pro právnické i fyzické osoby, získají kontakty na SFŽP a jeho odborné útvary, kontakty na krajská pracoviště a různé aktuální informace. Například Zprávu o vyřizování žádostí o informace podle zákona č. 106/99, informace a možnostech podpory programů ISPA z fondů Evropské unie pro komunální sféru apod.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down