27.04.2001 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Malý zájem o set-aside

Do klidu letos zemědělci uvedou v rámci programu set-aside 126 tisíc hektarů půdy. O podporu, kterou stát v tomto roce poprvé přispívá k uvádění orné půdy do klidu, se přihlásilo zhruba čtyři tisíce zemědělských subjektů. Uvedl to ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu Jan Höck.

„Ohlas zemědělské veřejnosti není takový, jaký jsme očekávali. Zemědělec je člověk poměrně konzervativní a možná, že tato novinka neměla dostatečnou propagaci. Věříme ale, že zájem o program bude do budoucna stoupat,“ dodal. Zálohy na podporu za uvedení půdy do klidu ve výši 3000 korun na hektar a zálohy 200 korun na hektar orné půdy tzv. do klidu neuvedené budou podle Höcka vypláceny během května, okamžitě po vyhodnocení jednotlivých přihlášek a jejich případné kontrole.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down