26.04.2001 | 11:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Žalobu Becherovky zamítl soud

Žalobu Becherovky zamítl soud
Žalobu a.s. Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) zamítl včera Krajský soud Plzni. Becherovka jejím prostřednictvím chtěla prokázat, že „darovací smlouva“ a jejímž základě Zdeněk a Jiřina Hoffmannovi vyrábějí na Slovensku Becherovku, je k této činnosti neopravňuje. Soudkyně neshledala naléhavý právní zájem k podání této žaloby.

Podle mluvčího JBKB Davida Binara likérka zvažuje možnost odvolání proti rozsudku. Středeční verdikt však JBKB částečně uspokojil. Jak Binar řekl, soud dospěl k závěru, že JBKB je řádným právoplatným majitelem všech ochranných známek, proto byla žaloba bezpředmětná a soud ji zamítl. Naopak právník Hoffmannových se domnívá, že rozhodnutí soudu potvrzuje, že jeho klienti mají práva k Becherovce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down