24.04.2001 | 03:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Lesy ČR odstraňují škody po povodních

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) dosud použil na odstranění škod po povodních z let 1997 a 1998 celkem 1,44 miliardy Kč. Z toho 751 milionů korun pocházelo z vlastních zdrojů LČR, zbylých 689 milionů korun dal na tento účel stát.

Celkové povodňové škody na majetku, který spravuje s. p. LČR se podle technického ředitele podniku Františka Morávka odhadovaly na 2,3 miliardy korun. Letos by měly státní lesy dostat na tento účel jen 115 milionů korun, což je podle Morávka podstatně méně než v předchozích letech. Spolu s vlastními prostředky, které činí asi 144 mil. korun, tak LČR letos dají do obnovy po povodních zhruba čtvrt miliardy korun.
Většina z finančních prostředků zatím směřovala na odstranění škod na vodních tocích, menší díl šel na opravu lesních cesta dalších staveb.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down