24.04.2001 | 01:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na podporu regionů jde letos přes 750 milionů

Na regionální programy ministerstva pro místní rozvoj směřuje letos celkem 754 665 tisíc korun. Jak uvedl ministr místního rozvoje Petr Lachnit, celkem 689 665 tisíc Kč podpoří 209 projektů, které mají pomoci řešit situaci ve strukturálně postižených regionech. MMR přitom letos dostalo celkem 502 žádostí o úhrnnou podporu přesahující 2,2 miliardy korun

Nejvíce prostředků směřuje na podporu rozvoje průmyslových podnikatelských subjektů na Ostravsku (262 mil. Kč, 35 projektů) a severozápadních Čech (téměř 210 mil. Kč, 22 projektů). Úspěšní žadatelé se zavázali vytvořit na Ostravsku celkem 974 pracovních míst (průměrná cena jednoho místa je 268,9 tis. Kč) a v severozápadních Čechách 758 míst (průměrná cena 276,5 tis. Kč). Tato místa musí podnikatelé, kteří získali podporu, udržet nejméně po 3 roky.
Zhruba 18 milionů korun půjde na podporu projektů týkajících se rozvoje bývalých vojenských újezdů Ralsko a Mladá. Regionální program podpory rozvoje hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionů zaměřený na investiční přípravu průmyslových ploch a dalších objektů podnikání a podporu investic do cestovního ruchu okresů Břeclav, Český Krumlov, Jeseník, Kladno, Prachatice, Přerov, Svitavy, Tachov, Třebíč a Znojmo získal letos celkem 45 milionů korun na 78 projektů. V rámci podobného programu pro region Ostravska a severozápadních Čech dostane podporu 64 projektů (z toho 21 na Ostravsku) v úhrnné částce převyšující 155 milionů korun.
Celkem 65 milionů korun je určeno na podporu malého a středního podnikání v regionech Ostravska a severozápadních Čech v programech Region 2 a Regiozáruka. Žádosti o účast v těchto programech ministerstvo přijímá do vyčerpání zmíněných prostředků.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down