12.04.2001 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Podpora mladým je na spadnutí

Podporu mladým začínajícím zemědělcům by mělo ministerstvo zemědělství vyhlásit v nejbližších dnech. Proti znění, které připravilo MZe, měl vážné výhrady poslanec Stanislav Němec. „S ministrem Janem Fenclem jsme se dohodli na některých úpravách. Hlavní je, že se letos podpora bude týkat pouze fyzických osob. Právnické osoby chce MZe přiřadit od příštího roku. Žadatelé se budou muset zavázat k podmínce hospodařit dalších deset let. Bohužel zůstal požadavek na zemědělské vzdělání," oznámil Němec s tím, že o podporu bude možné žádat do 31. srpna.

Mladí farmáři mají šanci získat od státu dotaci až 50 procent prokázaných nákladů na investice. Asociace soukromého zemědělství podle předsedy Němce nyní projednává s bankovním ústavem, aby mladým farmářům vyšel vstříc při poskytování úvěrů na financování druhých 50 procent investiční akce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down