10.04.2001 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Becherovka bude propouštět

Aby se zvýšila efektivita výroby, do jejíž modernizace firma v posledních třech letech investovala desítky miliónů korun, bude a.s. Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) propouštět. Až 60 lidí převážně dělnických profesí bude muset opustit podnik, který nyní zaměstnává zhruba 350 osob.

Těm zaměstnancům, kteří se rozhodnout odejít sami, JBKB
nabízí vyplatit odstupné ve výši celoročního průměrného platu.
Firma očekává, že by takto mohli odejít především starší lidé do předčasného důchodu. Na výši odstupného se vedení společnosti dohodlo s jejími odbory.
Podle mluvčího likérky Davida Binara se propouštění bude týkat pouze výroby lihovin a nepostihne zatím produkci nealkoholických nápojů. Připustil však, že i tato výroba bude muset časem počet zaměstnanců zredukovat, aby byla konkurenceschopná.
Karlovarský podnik hospodaří se základním jměním 427,423
miliónu korun. V roce 1999 vykázal 45procentní růst tržeb na
1,084 miliardy korun. Zisk klesl o polovinu na 43 miliónů korun.
Loňské výsledky likérka ještě nezveřejnila.
V současné době firma očekává uzavření smlouvy na dokončení privatizace, která byla započata v roce 1997. Tehdy vláda rozhodla, že JBKB získá firma Salb, která za 89 procent akcií zaplatí dvě miliardy korun.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down