09.04.2001 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mlecoop versus JčM: Smlouva nebude

Ve vztahu mezi Jihočeskými mlékárnami a družstvem Mlecoop nenastal po posledním jednání 30. března žádný posun. Mlékárna nadále nakupuje od celostátního družstva mléko bez uzavřené smlouvy. Její generální ředitel Milan Teplý kategoricky odmítá podepsat kupní smlouvu s Mlecoopem a jeho postup označuje za vydírání. „Nemohu přistoupit na podmínky, které jsou pro Jihočeské mlékárny výrazně nevýhodné,“ opakuje.

Jak se dál zachová Mlecoop, se jeho představenstvo poradí v úterý 10. dubna, uvedl předseda družstva Zdeněk Houška. Zda tato situace nepovede k odlivu producentů mléka z jihočeského mlékařského družstva, Houška nevylučuje. „Členové zatím nevystupují, ale klidně se to může stát. Při respektování dvouměsíční výpovědní lhůty mohou odstoupit od kupní smlouvy, kterou mají uzavřenou s mlékařským družstvem. To si musí zvážit sami a měli by také vědět, kam budou mléko dodávat,“ poznamenal. Podle Teplého už někteří zemědělci z mlékařských družstev odcházejí, ale ne masově. „To také není účelem. Kdybych chtěl družstva rozbít, dal bych všem samostatným dodavatelům za litr mléka o padesátník víc,“ říká. Měsíc duben bere jako přechodné období a mezitím jedná s některými regionálními družstvy sdruženými v Mlecoopu. „Čekám ještě, s čím do týdne pánové z Mlecoopu přijdou. Pak objedu jednotlivé dodavale a budu platit individuálně,“ tvrdí Teplý.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down