03.04.2001 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

FAO jednalo o potravinách vyrobených pomocí biotechnologií

O normě na potraviny vyrobené pomocí biotechnologií jednala v uplynulém týdnu FAO - Organoizace pro výživu a zemědělství při OSN. Více než 200 expertů z 35 zemí a 24 představitelů nevládních zejména ekologických a spotřebitelských organizací se nemohlo shodnout zejména na definování pojmu "vystopování". To by mělo umožnit určit původ potravinového výrobku. Na tomto požadavku trvají evropské země. Ostatní státy však upozorňují na to, že nejde o jednoduchý problém a na náklady s tímto prokazování spojené.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down