02.04.2001 | 11:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Návrh proti návrhu

Proti návrhu mysliveckého zákona, na němž se podílela Českomoravská myslivecká jednota, demonstrovali dnes před jejím sídlem ekologičtí aktivisté Hnutí Duha. Ti tomuto návrhu zákona vyčítají zákona že nadřazuje zájmy myslivců nad zájmy ostatních a omezuje vlastnická práva majitelů lesů i jiných pozemků v honitbě.

Podle ekologů také návrh zákona nezakazuje lov státem chráněných druhů živočichů. Kromě zmíněného návrhu zákona existuje ještě další návrh pod nímž jsou podepsáni poslanci Stanislav Němec (ODS), Miloslav Kučera (ODS), Libor Ambrozek (KDU-ČSL) a Vlasta Parkanová (KDU-ČSL). Ten podle Ambrozka vychází ze zásady, že o tvorbě honiteb a o výkonu práva myslivosti by měli rozhodovat především vlastníci honebních pozemků, nikoli nájemci honiteb a úředníci státní správy. O dalším osudu obou návrhů by měla rozhodnout schůze Poslanecké sněmovny, která začne zítra.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down