02.04.2001 | 11:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ryby se v Německu těší oblibě

Stále větší oblibě se v Německu těší ryby. Vyplývá to ze zjištění agentury GfK, která uvádí, že ryby se konzumují v 83 % všech domácností Německa. Průměrné domácnosti v loňském roce nakoupily ryby pro přípravu doma více než 17krát. Důvodem stoupající obliby je nemoc BSE a obecně diskuse kolem masa teplokrevných zvířat jako potraviny.

Devět z deseti německých konzumentů ryb si kupuje ryby mražené, dvě třetiny také rybí konzervy a každá druhá domácnost se příležitostně rozhodne také pro čerstvou rybu z pultového prodeje či z rybího trhu. Obyvatelé různých spolkových zemí se v konzumu ryb co do množství značně liší. Na severu nakupují domácnosti o 20 procent více ryb než na jihu republiky. Hamburk a Brémy zaujímají čelné místo ve vztahu k privátní konzumaci ryb a Hessensko a Porýní-Falcko výčet uzavírají. Nejoblíbenější jsou treska a sleď, populární jsou i losos, červený okoun a pstruh. Zhruba 55 % ryb spotřebují lidé starší 50 let. Ryby nakupují často také mladé rodiny s dětmi.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down