30.03.2001 | 08:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Argentině již bylo zaznamenáno 132 ohnisek SLAK

Ohniska nákazy slintavky a kulhavky v Argentině se stále šíří a dosáhla už počtu 132. Podle agentury AFP to oznámil argentinský veterinární ústav SENASA v komuniké pro tisk. V něm se dále uvádí, že 14 miliónů kusů hovězího dobytka už bylo proti slintavce a kulhavce očkováno a vakcinace "pokračuje dobrým tempem".

Vyrobeno a do provincií odesláno bylo téměř 30 miliónů dávek vakcíny, upřesnil veterinární ústav. V Argentině se chová asi 50 miliónů kusů hovězího dobytka a deset miliónů ovcí. Výskyt slintavky a kulhavky tato země poprvé oficiálně přiznala 13. března. Evropská unie, Spojené státy, Kanada, Chile a Brazílie hned nato zakázaly dovoz argentinského masa, další země zpřísnily zdravotní kontrolu na svých hranicích.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down