27.03.2001 | 01:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dufek: Nižší spotřeba hovězího může vést k propouštění

Pokles spotřeby hovězího masa v důsledku obavy českých spotřebitelů z výskytu nemoci BSE¨může způsobi, že ztráty chovatelů dosáhnou do konce roku 1,5 až dvě miliardy Kč. Řekl to dnes předseda Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy Čech a Moravy Bohumír Dufek s tím, že snížení spotřeby masa může vést až k propouštění.

Podle odborářů je nutno zahájit kampaň za bezpečnost produktů zemědělské a potravinářské výroby. Její součástí je také testování veškerého dobytka staršího 30 měsíců, na něž stát uvolnil osm miliónů korun. Jeden test přijde na 1600 Kč a bylo by vhodné, aby se o tuto částku rozdělili rovným dílem zemědělci, zpracovatelé, stát i obchod, uvedl Dufek. Pokud podle Dufka povolí EU dovoz masa na své teritorium až po testech na BSE, bude nutno rovněž zvýšit počet diagnostických pracovišť.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down