27.03.2001 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Očkování přinese ztrátu

Francouzský ministr zemědělství Glavany včera připustil, že současně uplatňovaný způsob likvidace ohnisek nákazy a porážky zvířat, jež mohla být virem SLAK ohrožena, je otázkou ekonomického kalkulu

Nejde tu o zdravotní riziko pro člověka a jen o omezené zdravotní riziko pro zvířata, ale o miliardy franků, o které by farmáři přišli, kdyby se zvířata očkovala, řekl Glavany. Kvůli očkování by nebylo možné vyvážet zvířata z Francie nejméně dva roky, což by podle něj byla byla katastrofa pro chovatele.
Na tiskové konferenci v Paříži řekll v souvislosti s přenosem epidemi že "všechna pravidla pro dovoz živých zvířat nebyla stoprocentně dodržována".
Glavany také hovořil o evropské direktivě z roku 1992, která
vyžaduje přesné určení původu vyvážených zvířat. Je-li tato
direktiva dodržována v případě skotu, neplatí to vždy u ovcí,
prohlásil. Varoval, také že pokud nebude dosaženo pokroku v respektování tohoto nařízení, začne uvažovat o zákazu dovozu ovcí, u nichž není jasný původ.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down