23.03.2001 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Šest stížností proti rozhodnutí úředníků

Proti přidělené individuální produkční kvótě na mléko se odvolalo šest chovatelů. Jejich stížnosti minulé úterý projednalo prezídium Státního zemědělského intervenčního fondu, sdělil jeho člen Jan Záhorka, tajemník Agrární komory ČR. "Pověřili jsme ředitele fondu, aby těmto žadatelům odpověděl a vysvětlil jim, co mají udělat, aby se fond mohl jejich žádostmi znovu zabývat," doplnil Záhorka.

Informoval také, že 3584 výrobcům mléka fond přidělil produkční kvóty na celkem 2 716,8 milionu litrů. Z toho je dodávková kvóta na 2 711,8 milionu litrů a pět milionů litrů připadá na kvótu přímého prodeje. "O přidělení nové produkční kvóty se ucházelo celkem 334 subjektů. Z nich 56 vzniklo po 1. lednu letošního roku a 278 žadatelů využilo možnosti požádat o přidělení nové kvóty z důvodů rekonstrukce či jiných objektivně závažných důvodů," upřesnil Záhorka s tím, že těmto zájemcům byly přiznány kvóty v celkové výši 430,4 milionu litrů.
O navýšení již přidělené individuální produkční kvóty projevilo zájem 881 chovatelů. "Přitom 105 jich chtělo navýšení nad přípustných patnáct procent. Ti byli tedy kráceni na tento limit. Průměrný požadavek o navýšení kvóty byl 7,7 procenta," shrnul Záhorka.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down