20.03.2001 | 02:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Potravinářská komora informuje o legislativě

Jednou z priorit Potravinářské komory ČR (PK) je podle jejího viceprezidenta Jaroslava Camplíka analýza toho, co musí potravinářský průmysl do vstupu do Evropské unie udělat, a také analýza dopadu vstupu do unie. "Požádali jsme ministerstvo zemědělství i Zemědělský výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, aby takovou analýzu zpracovaly. Naším cílem je vyčíslit, kolik bude potravinářský průmysl přechod do EU stát," uvedl viceprezident na dnešním semináři PK.

Seminář probíhá od dnešního dne do čtvrtka 22. března (včetně). Komora jej věnuje základní potravinářské legislativě a její aplikaci v praxi. Na semináři vystupují mimo jiné i představiutelé CIAA (Confederation of the Food and Drink Industries of the EU - Konfederace potravinářského a nápojového průmyslu EU). První den semináře byl věnován tvorbě potravinářské legislativy v EU a základní potravinářské legislativě, která v ČR vznikla v gesci ministerstva zemědělství. Ve středu 21. března se přednášky budou věnovat zejména legislativě týkající se bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin, ve čtvrtek 22. března bude seminář zaměřen hlavně na legislativu související se životním prostředím. Mluvit se bude zejména o implementaci směrnice IPPC (integrované prevenci a omezování znečištění). Seminář je pro účastníky z potravinářského průmyslu bez jakéhokoli vložného.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down