07.03.2001 | 04:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Brně udělili ocenění Zlatá Salima

Osm exponátů ze sedmnácti nominovaných získalo na Mezinárodních gastronomických veletrzích v Brně prestižní ocenění Zlatá Salima.

Tři zahraniční a pět tuzemských výrobků nejvíce zaujalo čtrnáctičlennou odbornou porotu v deseti hlavních kategoriích.
. Oceněnými ze zahraničí byly německé firmy Rational AG a Saline Bad Reichenhall a dále švédská Granuldisk Malmö. Uvedla to pořadatelská agentura soutěže Fair Agency. Rational AG Landsberg a. Lech převzala Zlatou Salimu za konvektomat (stroj na ohřívání pokrmů) Rational Clima Plus Combi- Dämpfer a švédská Granuldisk za stejnojmennou myčku černého nádobí typu GD 600. Alpská kořenící sůl s jódem přinesla ocenění Saline Bad Reichenhall. V kategorii potravin si odnesla ocenění ještě firma Bratři Zátkové Boršov nad Vltavou za Špagety Presto- Zátkovy těstoviny Démant. V kategorii cukrovinek uspěla tyčinka Fit Fruit brusinka z a.s. Úsovsko Úsov a mezi mlékárenskými výrobky bylo nejúspěšnější Čerstvé mléko z a.s. Mlékárna Kunín. Kategorii alkoholických nápojů vyhrála Alexander Puškin vodka z Fruko-Schulz Jindřichův Hradec a mezi chladicími zařízeními uspěla firma Bratři Horákové z Lužce nad Vltavou se Zmrazovačem ZM 36. Značku Czech Made propůjčilo letos na Salimě Sdružení pro cenu ČR za jakost a.s. Starobrno za 12stupňový ležák světlé pivo a firmě Deva z Nového Města nad Metují za sterilovanou kojeneckou a dětskou výživu Deva. Certifikát kritických bodů převzali na Výstavišti zástupci konzervárny Alibona Litovel a s.r.o. IDC Food Hradec Králové, která vyrábí aditiva pro masný průmysl.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down