06.03.2001 | 10:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fencl: Zdravotní nezávadnost především

Za jeden ze tří hlavních úkolů resortu MZe v předvstupním období do EU považuje ministr zemědělství Jan Fencl prolematiku zdravotní nezávadnosti potravin. Řekl to dnes mimo jiné pří zahájení brněnských gastronomických veletrhů.

Podle Fencla již není prioritou států obyvatelstvo jen nasytit, ale nasytit je nezávadnými potravinami. Ministr současně připustil, že nynější veterinární problémy v chovech EU mohou obchodně pomoci českým zemědělcům.
Preventivní opatření je podle něj třeba aplikovat do všech úrovní, od výroby krmiv přes veterinární zajištění až po sledování reziduí v potravinách.
Druhým úkolem resortu je podel Fencla organizování trhu s cukrem a mlékem a třetím pak vyřešení vztahu zpracovatelského průmyslu k životnímu prostředí. Odvětvová struktura potravinářského sektoru je podle jeho slov srovnatelná se zeměmi EU a není proto třeba uvažovat o útlumu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down