28.02.2001 | 09:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hospodaření veterinární správy nebylo bez chyb

S výsledky kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu, který v minulém roce prověřoval hospodaření Státní veterinární správy v roce 1999, se tento týden seznámila vláda. Kontroloři odhalili řadu nedostatků.

U ministerstva zemědělství, které bylo v této spojitosti také kontrolovanou osobou, kontroloři shledali mezery v zakladatelské činnosti a v oblasti správce kapitoly státního rozpočtu. U rozpočtových a příspěvkových organizací (pět okresních veterinárních správ, dva státní veterinární ústavy) odhalili porušování právních předpisů při hospodaření s rozpočtovými prostředky, hospodaření s majetkem státu, při účtování a zadávání veřejných zakázek. NKÚ však nevyslovil žádné podezření, že by byl přitom spáchán trestný čin. Ministerstvo i Státní veterinární správa už během minulého roku podaly proti kontrolním nálezům námitky, z nichž část NKÚ uznalo. Některé vytýkané nedostatky ovšem kontrolované subjekty nerozporovaly a podle sdělení MZe již také přijaly kroky k nápravě.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down