28.02.2001 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zpracovatelé mají na podporu nárok

Vláda tento týden potvrdila, že Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) může poskytovat podpory zpracovatelům a odbytovým organizacím.

Původní usnesení vlády o založení PGRLF z roku 1993 obsahovalo podporu pouze pro podnikatele v zemědělské prvovýrobě a lesnictví. Nyní doplňující usnesení potvrzuje možnost podporovat také zpracovatele a organizace, které zajišťují odbyt zemědělské produkce. Podle Hugo Roldána z tiskového oddělení ministerstva zemědělství totiž vnější kontrolní orgány zpochybňovaly dosavadní postup při poskytování podpor z PGRLF jiným organizacím než prvovýrobcům. “Jde o dočasné opatření, kterým se překlene období, než bude přijatý nový zákon o státním podpůrném a garančním fondu,“ vysvětlil Roldán.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down