16.02.2001 | 12:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mezinárodní výstava v Přerově se blíží

Ve dnech 19. až 20. května se v Přerově uskuteční třetí ročník mezinárodní výstavy hospodářských zvířat a zemědělské techniky Přerov 2001. Jejím organizátorem je Genoservis a.s. Olomouc společně s akciovou společností Brněnské veletrhy a výstavy.

Jak řekl na výstavním výboru zástupce společnosti Genoservis Ing. Vladimír Řehořek, letošní výstava bude mnohem rozsáhlejší než v předešlých letech. Pro zemědělskou i nezemědělskou veřejnost se chystají nejen kolekce hlavních hospodářských zvířat včetně koní, ale také pštrosi a drobná hospodářská zvířata, zejména drůbež, králíci či holubi. Předvedeno bude na 200 kusů skotu převážně holštýnského plemene, ale i zvířata kombinovaného užitkového typu, výrazně bude zastoupen „masný program“. Pro návštěvníky se připravuje také velká kolekce prasat (160 kusů). Nejlepší chovatelé budou vyhodnoceni, jen pro kategorie skotu je připraveno téměř 40 cen.
„Doprovodný program je koncipován tak, aby zaujal nejen odbornou, ale i laickou veřejnost“ prozradil ing. Řehořek. „Myslíme i na dětské návštěvníky, pro ně připravujeme takzvané mazlicí kotce, kde je možný přímý kontakt s živými exponáty, především telaty a malými domácími zvířaty. Chceme dokázat, že i v dnešní, pro zemědělce nepříznivé době, můžeme konkurovat ostatním chovatelsky vyspělým zemím“.
Na přípravě mezinárodní výstavy hospodářských zvířat a zemědělské techniky v Přerově spolupracují s Genesorvisem Brněnské veletrhy a výstavy. „Podobně jako pro nás Genoservis organizuje přehlídku živých zvířat na veletrhu Techagro, tak my v Přerově zabezepečujeme výstavu zemědělské techniky,“ sdělila ing. Marie Surková, manažerka veletrhu Techagro. „Oproti roku 1999 bude expozice strojů rozsáhlejší, obsazen bude pavilon S a volné plochy A, B1 a D2. O výstavu je mezi dovozci a výrobci zemědělské techniky velký zájem, což potvrzuje účast i jednoho z největších současných dovozců – firmy Kverneland. Návštěvníci uvidí stroje a zařízení pro přípravu krmiv a chov hospodářských zvířat, dopravní a manipulační techniku, ale také traktory, lesní mechanizaci a malou zemědělskou techniku. Součástí expozic jsou i zemědělské stavby, krmiva a veterinární přípravky. Ve spolupráci s týdeníkem Zemědělec připravujeme v rámci doprovodného programů jízdu zručnosti, která se již v roce 1999 setkala s velkým ohlasem. V rámci této soutěže bude vyhlášen vítěz – „Traktorista roku.“

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down