16.02.2001 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stále se licituje o ceně mléka

Výše nákupní ceny mléka je překážkou, na níž zatím ztroskotává uzavírání smluv pro letošní rok mezi centrálním odbytovým družstvem Mlecoop a některými mlékárnami. Na cenu 8,50 koruny za litr nechce přistoupit šestice významných zpracovatelů mléka.

Mlecoop v současné době dodává podle předsedy představenstva Zdeňka Houšky 29 mlékárnám. Oproti loňsku je to o dva zpracovatele méně, s nimiž družstvo odmítlo spolupracovat. Jejich jména však nechtěl Houška sdělit. S řadou mlékáren se Mlecoop již dohodl na obchodních podmínkách pro letošní rok. „Pro šest mlékáren, a to nemalých, je vyšší cena než státem vyhlášených 7,60 koruny za litr nepřijatelná,“ konstatoval předseda Mlecoopu. Dodal, že s některými z této šestice se již alespoň dohodli na objemu dodávek na celý rok, s některými mají smlouvy na první čtvrtletí. Problém není podle něho v tom, že by mlékárny nechtěly obchodovat s centrálním družstvem, jedinou bariérou je cena.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down