13.02.2001 | 11:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Medailon

Dne 20. února 2001 se dožívá pan Prof. Ing. Jaroslav Havlíček, CSc. sedmdesáti let svého života, který celý zasvětil pedagogické a vědeckovýzkumné práci na České zemědělské univerzitě v Praze.

Řadu let vedl katedru jakosti a spolehlivosti strojů, byl proděkanem a prorektorem a po roce 1989 zastával funkci děkana technické fakulty. V oblasti pedagogické vytvořil nový studijní směr podpořený vysokoškolskou učebnicí Provozní spolehlivost strojů. Ve vědeckém výzkumu se věnoval především studiu mezních stavů strojů a jejich prvků a technicko-ekonomickému hodnocení všech obnovovacích procesů. Vychoval stovky absolventů pro obor mechanizace zemědělství se zaměřením na zabezpečování provozní spolehlivosti strojů a celou řadu kandidátů věd. Své vynikající odborné a manažerské schopnosti uplatnil při transformaci mechanizační fakulty na technickou s rozšířenou výukou řady nově koncipovaných studijních oborů v souladu s aktuálními společenskými požadavky. Živě spolupracoval také se zemědělskou praxí jako poradce v oblasti organizace a řízení zemědělského podnikového i nadpodnikového opravárenství. Všichni jeho spolupracovníci, kterým byl dobrým vedoucím, ale také příkladem ve vytrvalé, iniciativní a systematické práci, mu vděčí za pomoc, kterou jim poskytoval při jejich odborném růstu a do dalších roků života přejí pevné zdraví a osobní pohodu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down