13.02.2001 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ovocnáře zklamalo rozhodnutí SZIF

Ovocnářská unie ČR vyjádřila zklamání nad tím, že Státní zemědělský intervenční fond minulý týden odmítl pomoci pěstitelům jablek. Kvůli velkému přetlaku požadovali ovocnáři stažení 8000 tun jablek z trhu.

Podle tajemníka unie Martina Ludvíka budou muset pěstitelé zmíněné množství jablek, které se jim nepodařilo umístit na trhu, nechat zpracovat v lisovnách za přibližně 1,70 koruny za kilogram. S příspěvkem státu, jak ho Ovocnářská unie navrhovala, by pěstitelé dostali 5,20 koruny.
Ludvík zpochybnil doporučení fondu, aby ovocnáři využili programu Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu nebo programu SAPARD. Tato řešení jsou podle něho dlouhodobou záležitostí, zatímco ovocnáři potřebovali v kritické situaci rychlou pomoc.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down