12.02.2001 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

AGF Trading zvýšil letos odbyt krůtího masa o čtvrtinu

Zvýšení odbytu krůtího masa za poslední dva měsíce až o čtvrtinu zaznamenala a.s. AGF Trading, dceřiná společnost Agrofertu, ve svých dvou střediscích na zpracování krůt v Lomu u Tachova a v Hodoníně.

Informují o tom dnešní Hospodářské noviny. Podle vedoucího potravinářské divize firmy Richarda Hýbala stoupl odbyt masa v souvislosti s tzv. nemocí šílených krav (BSE). Vzrostl podle něj zájem především ze zemí EU.
Zatímco v prvním pololetí loňského roku firma exportovala krůtí maso pouze do Německa, nyní vyváží krůty i do Anglie, Švýcarska a Rakouska. Kvůli enormnímu zájmu v zahraničí zvýšil AGF ceny o deset procent, v zahraničí jsou nyní ceny až o 20 procent vyšší než v tuzemsku, uvádí deník.
Středisko v Lomu u Tachova dodalo loni na trh 11,7 tisíce tun krůt v živé váze, zhruba o desetinu více než v roce 1999. Tržby přesáhly 700 milionů korun, což bylo meziročně o zhruba čtvrtinu více. Hodonínský závod prodal 8,7 tisíce tun krůt, za které utržil téměř 400 milionů korun.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down