12.02.2001 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Státní Lesy kritizují návrh "mysliveckého" zákona

Obavy soukromých vlastníků lesů z přijetí nového mysliveckého zákona, tak jak jeho návrh připravila Českomoravská myslivecká jednota (ČMMJ), sdílí státní podnik Lesy České republiky.

Ve stanovisku, které uveřejnil generální ředitel společnosti Jiří Oliva, upozorňují, že návrh nebyl projednán s vlastníky ani správci honebních pozemků a myslivost staví do pojetí chovatelského, které neposkytuje záruku dosažení rovnováhy mezi stavy zvěře a jejím prostředím.
Kritizovaný návrh podepsalo 17 poslanců ČSSD, ODS, KDU-ČSL a KSČM a sněmovna ho začne projednávat ještě v únoru. Tento týden představila alternativní návrh ve sněmovně skupina poslanců včele s poslancem KDU-ČSL a předsedou Českého svazu ochránců přírody Liborem Ambrozkem.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down