08.02.2001 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Maďarský ministr zemědělství podal demisi

József Torgyán, maďarský ministr zemědělství a předseda Nezávislé malorolnické strany (FKGP), která je členem vlády pravého středu premiéra Viktora Orbána, ve čtvrtek složili své funkce.

Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na maďarskou agenturu MTI. Torgyán byl už delší dobu kritizován některými členy své strany, veřejností, ale také médii za své časté a nákladné zahraniční cesty.
Terčem kritiky se také stal, když nedokázal dostatečně přesvědčivě vysvětlit, kde vzal peníze na výstavbu luxusní vily v prominentní čtvrti Budapešti.
Začátkem letošního roku se pak v redakci deníku Népszava objevil zvukový záznam údajného rozhovoru Torgyánova syna s jistým podnikatelem, ze kterého vyplývá, že Torgyánův syn měl za úplatu tří milionů forintů pro firmu tohoto podnikatele zajistit jisté úlevy u svého otce. Nahrávku list předal státní prokuratuře. Torgyán i jeho syn však označili materiál za zfalšovaný a za útok podsvětí proti nim.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down