08.02.2001 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na turismus potřebuje Pivovar Korbel tři mil. Kč

Na dva až tři miliony korun odhaduje vedení soukromého Pivovaru Malý Rohozec u Turnova náklady na opravu budov pivovaru a vybudování zázemí pro turisty. Pivovar se totiž chce zapojit do připravovaného česko-německého projektu "Pivních cest".

Uvedl to vedoucí obchodního oddělení pivovaru Pavel Regner. Němečtí turisté by podle něho mohli nejen zvýšit spotřebu piva, ale především přinést peníze.
Pivovar Korbel hospodaří již několik let se ztrátou a jeho produkce až do loňského roku klesala. Kapacita výrobního zařízení 120 000 hektolitrů piva ročně se využívá z necelých osmi procent.
Pivovar Korbel vznikl v roce 1850 jako panský pivovar, v té době měl kapacitu 14 500 hektolitrů piva za rok. Po roce 1948 byl znárodněn a postupně začleněn do Pivovaru Trutnov a později do Východočeských pivovarů Hradec Králové. Tehdy se zde ročně vařilo až 100 000 hektolitrů piva. V roce 1994 byl pivovar privatizován prostřednictvím veřejné soutěže do rukou soukromých osob.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down