08.02.2001 | 03:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

SZIF podpoří export hovězího

Prezidium Státního zemědělského intervenčního fondu na dnešním zasedán schválilo na základě Nařízení vlády podmínky a zásady pro podporu vývozu jatečních býků a z nich vyrobeného masa.

Subvence na vývoz bude poskytnuta v období od 2. února 2001 do 30. dubna 2001 na celkové množství 10 000 tun jatečních býků v přepočtu na živou hmotnost.
Vývozní subvence při vývozu v „živém“ bude poskytnuta ve výši 5 Kč na 1 kg živé hmotnosti a při vývozu v mase ve výši 16 Kč na 1 kg v přepočtu na živou hmotnost. Nákupní cena, kterou musí žadatel o subvenci zaplatit za 1 kg hmotnosti živých býků musí být nejméně 36,50 Kč při srážce na nakrmenost do 10%.
Na podporu tohoto subvencovaného vývozu vyčlenil SZIF částku 120 mil. Kč.
Dále prezidium SZIF schválilo vypsání trvalého výběrového řízení na vývoz potravinářské pšenice, mouky a výrobků z ní ze sklizně roku 2000.
Prezidium SZIF neschválilo podporu na zpracování 8 000 tun přebytku konzumních jablek a doporučilo jiná řešení tíživé situace ovocnářů, např. cestou využití programu PGRLF, dotačního titulu č. 10 na podporu odbytových center či využití nových možností programu SAPARD.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down