01.02.2001 | 12:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ČR získá od EU na zemědělství a rozvoj venkova 5,7 mld. Kč

Dohodu o financování programu Sapard v hodnotě 154 milionů eur, tedy asi 5,7 mld. korun, podepíší v pondělí 5.února ministr financí Pavel Mertlík a evropský komisař pro zemědělství a rozvoj venkova Franz Fischler. Vyplývá to z dnešního prohlášení delegace Evropské komise v ČR (EK).

Dohoda ¨bude uzavřena na léta 2000 až 2006, a je počátečním krokem ke spuštění programu Sapard, do kterého má ročně směřovat z EU 22 milionů eur. Předtím, než se peníze dostanou ke konkrétním uchazečům o podporu, bude třeba ještě akreditovat agenturu Sapard. O akreditaci chce
ČR požádat Evropskou komisi v březnu. Agentura bude zodpovědná za hospodaření s penězi EU, a proto musí projít několikaměsíční schvalovací procedurou. Jejím cílem je potvrdit, že agentura je schopna fungovat podle příslušných směrnic a zabránit zneužitísvěřených financí.
EU podpoří jednotlivé projekty v rámci Sapardu maximálně ze 75 procent, zbývající část musí tvořit národní zdroje.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down