31.01.2001 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Expandující producenti mohou žádat o vyšší kvótu

Ministerstvo zemědělství upozorňuje všechny výrobce mléka, kteří z důvodu rekonstrukce stájí požadují mnohem vyšší mléčnou kvótu, než by jim byla přidělena na základě referenčního období v roce 2000, že mají možnost požádat o stanovení adekvátní výše individuální produkční kvóty prostřednictvím žádosti o novou individuální produkční kvótu mléka. Tato možnost je v souladu s výkladem Nařízení vlády č. 445/2000 Sb., o stanovení produkčních kvót mléka na léta 2001 – 2005. Agroweb o tom dnes informoval tiskový mluvčí MZe Pavel Kovář

Doporučujeme aby všichni výrobci mléka, kterých se daná záležitost týká, okamžitě podali na SZIF žádost o novou individuální produkční kvótu a současně písemně stáhli žádost o individuální kvótu. K žádosti je nezbytné přiložit doklad o zajištění odbytu požadovaného objemu mléka, doklad o zajištění příslušného počtu dojnic (jalovic) s příslušnou užitkovostí, doklad o rekonstrukci stáje a doklad o tom, že rok 2000 byl pro žadatele výrazně nevýhodný pro stanovení individuální mléčné kvóty.
Fond individuálně posoudí věrohodnost každé žádosti a v případě jejího oprávnění garantuje vykrytí požadovaného objemu minimálně z 95%. Upozorňujeme, že SZIF kromě nesplnění výše uvedených žádostí zamítne takové, které budou spočívat pouze na předpokladu zvýšení užitkovosti a dále ty, které počítají s rekonstrukcí až v roce 2001. Případným spekulacím je zabráněno kontrolními opatřeními.
Zájemci o novou individuální produkční kvótu mléka mohou pro bližší informace kontaktovat pracovníky SZIF a příslušnou Zemědělskou agenturu MZe (bývalý Územní odbor MZe). Podrobnější informace přinese také týdeník Zemědělec číslo 6, který vychází v pondělé 5.února.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down