16.01.2001 | 01:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pozvánka na Vinum Juvenale 2000

Meziroční nárůst počtu vzorků na 320 z loňských 166 zaznamenala třetí mezinárodní soutěž vín Vinum Juvenale 2000. Ve čtvrtek 18. ledna se na Galavečeru vinařů představí vítězná vína loňského ročníku, která degustovala komise 40 odborníků z ČR.

"Titul vítěz kategorie si letos odnese 22 vín," řekl pořadatel akce Miroslav Karbula. Posouzení vzorků provedli podle něj odborníci již 9. ledna. Soutěž obeslali výrobci z ČR, Slovenska, Chile a Jihoafrické republiky. Nejvyšší zastoupení měly odrůdy Sauvignon a Cabernet Sauvignon, přičemž dvě třetiny vzorků tvořila vína přívlastková, tedy kabinet, pozdní sběr a výběr z hroznů. "Loňský ročník byl všeobecně velmi kvalitní," uvedl Karbula.
Ve čtvrtek bude rovněž soutěžit 19 dospělých a 13 juniorských sommeliérů o cenu Grand Prix Sommelier Brno 2001. Účastníci zde dokazují teoretické znalosti o vínech i praxi v obsluze hostů.
Ve stejný den se uskuteční i mezinárodní soutěž Královna vín České republiky 2001. Jedenáct dívek z ČR a Slovenska zde bude prokazovat znalosti z degustace vín, teorie vinařského oboru i společenského chování. Oceněná vína v soutěži Vinum Juvenale 2000 mohou ochutnat příchozí v pátek 19. ledna od 14:00 v Moravském sklepě v Brně. Vstupné 200 korun zahrnuje volnou konzumaci, sklenku a katalog.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down