09.01.2001 | 10:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Do konce ledna mohou firmy posílat ekologické projekty do soutěže

Projekty, které kladným způsobem ovlivnily životní prostředí, mohou průmyslové podniky a další firmy přihlásit do konce ledna do soutěže o Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí.

Jubilejní desátý ročník soutěže vyhlásila britská společnost Business Leaders Forum (BLF).
Cenu získá organizace, jejíž činnost vedla k nejlepšímu měřitelnému zlepšení životního prostředí, zdraví zaměstnanců či obyvatel v jejím okolí, sdělil dnes Tomáš Nejedlo z pořádající společnosti. Svůj přínos ke zdraví a životnímu prostředí, jednu konkrétní akci, investici či jiné zlepšení ukončené v roce 2000, mají účastníci popsat na nejvýš dvou stranách textu, popsal formu přihlášky Nejedlo. Dodal, že přihláška adresovaná na kancelář BLF, Štěpánská 61, Praha 1 musí obsahovat i měřitelné přínosy a finanční náklady projektu.
Přihlášené projekty posoudí komise složená z významných odborníků na životní prostředí, cena bude předána na jaře. V posledních letech předával cenu vítězi britský velvyslanec David Broucher. Stejně jako u předcházejících ročníků převzal letos záštitu nad jubilejním ročníkem soutěže ministr životního prostředí Miloš Kužvart.
Mezi firmy, které doposud ocenění Business Leaders Fora získaly, patří Komtesa Kutná Hora, Třinecké železárny, Fiomo Praha, Synthesia Pardubice, Vítkovice, Barum Continental Otrokovice, Kovohutě Příbram či Česká rafinérská.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down