15.12.2000 | 12:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tisíce italských zemědělců protestovaly v ulicích

Asi milon italských zemědělců, jejich rodinných příslušníků a přátel včera vyšly do ulic po celé zemi, aby přiměly vládu k vypracování nové legislativy o zemědělství.

Shromáždění se sešla z podnětu odborového sdružení Coldiretti. "Tentokrát jsme neprotestovali, abychom dostali od vlády víc peněz, ale aby vypracovala novou zákonnou strukturu, která by odrážela vývoj v zemědělství za posledních 20 let," cituje agentura Reuters mluvčího zemědělského odborového sdružení. "Na polích za tu dobu nastaly velké změny, ale legislativa je vůbec nezachytila. Potřebujeme nová právní opatření, aby nám pomohla na cestu modernizace," zdůraznil mluvčí. Předseda Coldiretti Paolo Bedoni se k manifestantům připojil před budovou parlamentu v centru Říma, aby dodal důraz osmi požadavkům, jež zemědělci vládě předložili. Ty se týkají především změn v zákonech na prohloubení bezpečnosti potravin, daňových úlev pro investory v zemědělství a vytvoření orgánu pověřeného řízením problematiky geneticky modifikovaných organismů. "Naším cílem je zkvalitnění zemědělské produkce a jasná a přesná ustanovení v tak závažné oblasti, jakou jsou potraviny a ochrana životního prostředí," zdůraznil Bedoni. Průvody manifestujících zemědělců vyrazily do ulic asi stovky italských měst, v centrech větších měst jejich akce měly za následek dočasné paralyzování dopravy.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down